Blíži sa Deň s Nadáciou Markíza, pomôžme spolu deťom s rakovinou!

14. 11 2016 16:14 | Lukáš Kočišek
Deň s Nadáciou televízie Markíza
Deň s Nadáciou televízie Markíza Foto: TV Markíza

Aj tento rok sa TV Markíza v spolupráci s Nadáciou Markíza rozhodli pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú - deťom!

Je tu opäť čas urobiť niečo pre tie najvzácnejšie stvorenia na svete - pre deti! Predvečer sviatku svätého Mikuláša - pondelok 5. december 2016 - bude preto vo vysielaní televízie Markíza patriť už tretiemu ročníku jedinečného podujatia s názvom Deň s Nadáciou Markíza. Aj tento rok sa môžete tešiť na program plný lásky, dobra a silných skutočných príbehov.

Naberáme skúsenosti a každým rokom sa snažíme, aby bol Deň s Nadáciou Markíza ešte lepší a úspešnejší, pripravili sme preto jeho vynovenú podobu s upraveným konceptom tak, aby bol pre televíznych divákov ešte atraktívnejší.

„Sme veľmi radi, že už po tretíkrát oslovujeme verejnosť počas nášho Dňa s Nadáciou Markíza. Veríme, ze ľudí s dobrým srdcom je stále veľa a že nám pomôžu podporiť neziskovú organizáciu Deťom s rakovinou, ktorej venujeme celú vyzbieranú sumu. Cieľom tejto organizácie je zlepšiť podmienky na Klinike detskej hematológie a onkológie v Detskej fakultnej nemocnici na Kramároch a zvýšiť tým úspešnosť liečby detí. Pridajte sa k nám a podporme ich spoločne. Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať,“ povedala Marianna Trnavská, predsedníčka Správnej rady Nadácie televízie Markíza.

ZAK_1975.JPG
Foto: TV Markíza

Zámerom je vybudovanie tzv. Dennej kliniky a neskôr zriadenie 2 intenzívnych izieb pre deti v kritickom stav a zriadenie 9-10 jednolôžkových intermediárnych izieb pre deti, ktoré potrebujú zvýšený monitoring a hygienický štandard z dôvodu nulovej imunity. Prostriedky na realizáciu budeme zbierať aj počas celého nasledujúceho roka.

Deň s Nadáciou Markíza sa bude vinúť celým 5. decembrom 2016 - počnúc Teleránom s moderátormi Kvetkou Horváthovou a Dodom Kuriľákom a ich zaujímavými hosťami, pokračujúc šiestimi vstupmi vo vysielaní TV Markíza, a končiac na Mikuláša, v utorok, 6. decembra 2016, slávnostným vyhlásením vyzbieranej sumy.

Diváci sa môžu tešiť na množstvo obľúbených tvárí TV Markíza, ktoré strávia čas s deťmi – malými onkologickými pacientmi, a osobne tak podporia dobrú vec. Hlavnými tvárami tohto výnimočného projektu budú Janka Hospodárová a Patrik Herman, posledným živým vstupom z bratislavských vianočných trhov divákov prevedú Veronika Ostrihoňová a Viktor Vincze.
Deň s Nadáciou Markíza - logo.jpg
Foto: TV Markíza

„Ďakujeme za pomoc a prejavenú dôveru našej neziskovej organizácii Deťom s rakovinou od Nadácie Televízie Markíza. Sme rodičia detí, ktoré sa liečili na Klinike detskej hematológie a onkológie DFNsP v Bratislave. Pred necelým rokom sme začali pomáhať rodinám s tým istým osudom a tiež klinike v zlepšovaní podmienok pre liečbu. Naším snom je vybudovať špičkovú detskú onkológiu, ako majú v zahraničí. Prvým významným krokom je projekt Dennej kliniky, vďaka ktorej budú môcť deti viac času tráviť doma v kruhu najbližších. A veríme, že sa nám to podarí do februára 2017 aj vďaka Nadácii Televízie Markíza a ľuďom, ktorí sa rozhodnú pomôcť a pošlú nám príspevok formou SMS správy. Ďakujeme,“ dodala Katarína Kopper, riaditeľka neziskovej organizácie Deťom s rakovinou.

Témy súvisiace s Nadáciou Markíza a jej projektmi rezonujú v Teleráne už od pondelka, 7. novembra 2016, v tomto trende budeme pokračovať každý pondelok až do samotného Dňa s Nadáciou Markíza.

Až do 5. decembra 2016 môžete aj vy pomôcť onkologicky chorým deťom prostredníctvom zaslanej SMS v tvare „DMS NADACIAMARKIZA“ na číslo 877 v sieti operátorov O2, Orange a Slovak Telekom, pričom cena jednej SMS je 2 eurá, alebo poslať príspevok priamo na číslo účtu verejnej zbierky s heslom Nadácia Markíza: SK57 1111 0000 0003 3322 2023. Minulý rok sme aj vďaka vám vyzbierali neuveriteľných 130-tisíc eur. Prekonáme tento rok túto úžasnú sumu?

Za všetky deti, ktorým budeme môcť pomôcť, vám úprimne ďakujeme!