30. 06 2017 08:00 | Nadácia Markíza

Letný tábor opäť v plnom prúde

Deti zo sociálne slabších rodín z celého Slovenska už v týchto dňoch prežívajú nezabudnuteľné prázdniny.

Letný tábor Nadácie Markíza 2017
Letný tábor Nadácie Markíza 2017 Foto: Nadácia Markíza

Istotne ste už počuli o našom Letnom tábore Nadácie Televízie Markíza, ktorý už niekoľko rokov pripravujeme pre deti zo sociálne slabších rodín s Patrikom Hermanom, našim kolegom z Televízie Markíza a občianskym združením Štvorlístok deťom. Tábor má svoju tradíciu, za 19 rokov jeho trvania v ňom strávilo krásne prázdniny veľké množstvo detí, ktoré naň v dobrom spomínajú.

Aj tento rok sme chceli urobiť radosť ďalšej stovke detí z celého Slovenska - deťom, ktoré žijú v chudobe, ktoré prišli o svojich rodičov alebo boli vystavené iným ťažkým životným situáciám. Tohtoročný, už 20-ty Letný tábor Nadácie Televízie Markíza v spolupráci s OZ Štvorlístok deťom sa uskutoční od 25. 6. do 7. 7. 2017 v rekreačnom zariadení Lesák v Tajove pri Banskej Bystrici. Tento rok sme v tábore privítali 121 detí. Deti vybrali starostovia a primátori miest a obcí v spolupráci s vedeniami škôl. Dostávajú ho za odmenu, či už za vynikajúce školské výsledky alebo aktívnu mimoškolskú činnosť. Deti sú vo veku cca 10-13 rokov. Pre deti je pobyt bezplatný. Okrem zaujímavého programu, ktorého cieľom je pomôcť im zabudnúť na ťažké a smutné chvíle, sa o deti snažíme postarať aj po materiálnej stránke (kúpou nového oblečenia, obuvi, darovaním hygienických a školských potrieb pre táborové ale následne aj domáce použitie a pod.) – za čo patrí veľká vďaka všetkým našim partnerom. Okrem zábavy sa deťom venuje tím odborníkov – lekári a psychologička, každé dieťa absolvovalo očné vyšetrenie, a tým, ktorí to potrebovali sme následne promptne zabezpečili aj okuliare. Počas akcie „Obleč si svoje dieťa“ dostane každé z detí od spriaznených ľudí, podnikateľov a podporovateľov tábora aj z radov našich kolegov z TV Markíza, kompletné oblečenie v hodnote cca 150 eur, ktoré s deťmi nakúpime priamo v Tescu v Banskej Bystrici.

Deti v týchto dňoch prežívajú nezabudnuteľné prázdniny. Čaká na nich nabitý a pestrý program: plavba na záchranných motorových člnoch s hasičmi na priehrade Môťová pri Zvolene. Priamo v tábore zažijú zásah kukláčov a polície, či na vlastné oči uvidia hasičskú techniku v plnom nasadení. Okrem toho deti v tábore už navštívila Gizka Oňová, Peter Cmorik, Veronika Cifrová Ostrihoňová s manželom Sajfom, ďalšie známe tváre sa za nimi ešte chystajú. Špeciálne pre naše táborové deti bol pripravený koncert Deti deťom – rozprávková noc na námestí v Banskej Bystrici s operným triom La Gioia, Evičkou Mázikovou a známym raperom Kalim. Keďže Televízia Markíza tento rok odštartovala projekt Hýbsa Slovensko, ktorého cieľom je priviesť celé rodiny – deti, rodičov, starých rodičov k pohybu, športu a zdravému životnému štýlu, čaká deti aj tu špeciálne športové podujatie v štýle Hýbsa Slovensko, v ktorom si preveria svoju športovú zdatnosť.

Tradične deti čaká opekačka, varenie gulášu, beaty salón, návšteva 3D kina, šermiari, kuchárska show a mnoho iného. V predposledný deň pobytu v tábore čaká na deti to najlepšie – hľadanie táborového pokladu, ale viac už nebudeme prezrádzať. O tom zase nabudúce.

Viac aktuálnych fotografií a videí nájdete na FB Nadácia televízie Markíza a Štvorlístok deťom!

Toto sú partneri Letného tábora Nadácie Markíza a OZ Štvorlístok deťom, ktorým patrí VEĽKÉ POĎAKOVANIE:

Právnické osoby:
Allexis, Billa, Budamar Logistics, Cinemax, Continental Film, DC Agency, Directreal Slovensko, dm drogerie markt, Dr.Max, Factor Finance Komárno, Falck, FunnySOX, Hartmann – Rico, Chipita Slovakia, Ikea, INTERSPORT, Julius Meinl, Kon-rad, Lidl, McDonald’s, Motor-Car, Niké spol. s. r. o., Pekáreň Bageta Tekovské Lužany, Pepsi-Cola SR, PINKO Benešov u Prahy, POHAS SK, REMONTA Zvolenská Slatina, SAD Zvolen, SHP Harmanec, SLOV-MATIC, Tesco, TOPGAL Slovensko Rožňava, TSV Papier, Unilever, VITAR SLOVAKIA - Capri-Sonne, Volkswagen Slovakia, XXL Print Košice, ZULU SUN

Inštitúcie:
Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica , Detská organizácia Fénix, Hlavný stan nádeje, n.f., Mesto Banská Bystrica, Mesto Malacky, Mesto Nová Dubnica, Nadácia Slovenskej Sporiteľne, OZ Parasport24, Špecializovaná očná nemocnica Oftal

Partneri programu:
Dobrovoľný hasičský zbor Sliač, Fame. Sk, Hasičský a záchranný zbor SR , Hasičský zbor Vojenského letiska Sliač , Hýbsa Slovensko, ChillPoint laser game aréna Trnava, Kaderníctvo Rosalie Zvolen, Policajný zbor SR, Raj atrakcii.sk, Skupina historického šermu Ricasso Zvolen, Škola hrou - chemická show

Osobitné poďakovanie podporovateľom:
Adrian POLÓNY - Zvolen, Anton SIEKEL – Bratislava, deti a rodičia zo ZŠ Mudroňova – Bratislava, Emil BARBUŠČÁK – Bratislava, Eva ČERNÁ – Bratislava, Eva PINTÉROVÁ- Sládkovičovo, Helena MOČÁRYOVÁ – Komárno, Igor MOČÁRY – Komárno. Ján DUDA – šéfkuchár, Ján LAŠÁK - Banská Bystrica, Ján NOSKO - primátor mesta Banská Bystrica, Július ŠABO – Bratislava, Juraj CHABADA – Zvolen, Juraj ŘÍHA - primátor mesta Malacky, Ladislav SMOLEN – Bratislava, Lucia MALINIAKOVÁ – Zvolen, Marek DŽALAJ – Rožňava, Marek ODKOREK – Bratislava, Maria LAZOROVÁ- Martin, Marta ONDREJKOVÁ –Zvolen, Martina SOLAROVÁ – Zvolen, Michal SUCHOBA – Bratislava, Miroslav BULOVSKÝ – Bratislava, Monika PASTUCHOVÁ - Banská Bystrica, Peter DAXNER – Zvolen, Peter KRIŠTOF – Prešov, Peter MARUŠINEC - primátor mesta Nová Dubnica, Peter MATUŠKA – Bratislava, Petronela ČIMOVÁ – Bratislava, Roland VESELKA – Bratislava, Stanislav ONDREJKA – Zvolen, Tibor VARGA – Lučenec, účastníci benefičného tenisového turnaja Eurocup 2017 Zvolen, Viktor SOLAR – Zvolen, Vlasta BENKOVÁ - Zvolen

Účinkujúci:
Adela Vinczeová a Viktor Vincze
AREGALA Slovensko - Kuchári bez hraníc
Celeste Buckingham
Eva Máziková
Gizka Oňová
Kali a Peter Pann
Kuly a Desmod
Kúzelník Talostan
Lukáš Adamec
Peter Cmorik
Trio La Gioia

A mnohí ďalší, ktorých ešte stretneme počas tábora. Bez vás by tábor nebol taký, aký je!