04. 07 2017 11:10 | Nadácia Markíza

Letné kempy „Hľadáme talenty 2017“ aj s podporou Allianz – Slovenská poisťovňa a Nadácie Markíza

Slovenský paralympijský výbor aj pre rok 2017 pripravil pre deti a mládež z celého Slovenska pokračovanie projektu „Hľadáme talenty“.

Letné kempy „Hľadáme talenty 2017“
Letné kempy „Hľadáme talenty 2017“ Foto: Nadácia Markíza

Allianz – Slovenská poisťovňa, a. s. spolu s Nadáciou Markíza sú už po tretí raz hrdými partnermi projektu „Hľadáme talenty“. Je nesmierne dôležité, aby aj telesne a zdravotne znevýhodnené deti mali príležitosť na šport a rozvoj svojho talentu. Letné kempy SPV im takúto príležitosť dávajú, sú pre ne obrovskou motiváciou a inšpiráciou.

Projekt „Hľadáme talenty“, ktorý pravidelne organizuje Slovenský paralympijský výbor v spolupráci so Slovenským zväzom telesne postihnutých športovcov vo svojom stredisku športu zdravotne znevýhodnených na Remate pri Handlovej, sa za posledné roky stále viac dostáva do povedomia širokej verejnosti. Záujem verejnosti spolu s podporou, ktorá sa projektu dostáva, ho dnes predurčujú do pozície jedného z najdôležitejších nástrojov Slovenského paralympijského výboru v oblasti práce so športovo talentovanou zdravotne znevýhodnenou mládežou, pričom jeho aktivity predstavujú vynikajúcu príležitosť na prezentáciu paralympizmu a úspechov športovcov so zdravotným znevýhodnením pri reprezentácii Slovenskej republiky doma a v zahraničí.

Slovenský paralympijský výbor aj pre rok 2017 pripravil pre deti a mládež z celého Slovenska pokračovanie projektu „Hľadáme talenty“, ktorého letná forma prebehne v štyroch termínoch. Tri z nich budú zamerané na konkrétne športové odvetvia (stolný tenis, plávanie a boccia) a sú určené pre deti, ktoré už absolvovali základný motivačný kemp. Štvrtý letný kemp je motivačný, pričom v rámci tohto kempu bude odprezentovaná podstatná časť paralympijských športov. Motivačný kemp je určený pre začiatočníkov - deti, ktoré so športom začínajú, alebo ešte len chcú začať. Preto podmienkou účasti na motivačnom kempe je skutočnosť, že sa dieťa v predchádzajúcom období takéhoto kempu nezúčastnilo. Aktivity motivačného kempu sú určené pre široký okruh detí a mládeže, ktoré túžia spoznať a vyskúšať si aktívne viacero paralympijských športov ako atletika, boccia, plávanie, lukostreľba, športová streľba, sitting volejbal, šerm, stolný tenis a ďalšie. V rámci jednoduchých tréningov, či súťaží alebo v rámci zaujímavých besied a prezentácií môžu deti spoznať aj našich najúspešnejších paralympionikov.

TERMÍNY LETNÝCH KEMPOV HĽADÁME TALENTY 2017 SÚ NASLEDOVNÉ:
2. - 7. júla 2017 Kemp so zameraním na stolný tenis (Remata)
31. júl - 4. augusta 2017 Kemp so zameraním na plávanie (Zemplínska Šírava)
13. - 18. augusta 2017 Kemp so zameraním na bocciu (Remata)
20. - 25. augusta 2017 Motivačný kemp - prezentácia športov (Remata)

Viac informácií na: www.spv.sk