OZ MyMamy

02. 10 2018 07:50 | Nadácia Markíza
OZ MyMamy
OZ MyMamy Foto: TV Markíza

Víťaz 4. kola štvrtej série šou Tvoja tvár znie povedome Miro Šmajda venoval svoju výhru od Nadácie Markíza v hodnote 1 000 eur OZ MyMamy.

Občianske združenie MyMamy poskytuje v rámci Prešovského samosprávneho kraja pomoc ženám zažívajúcim násilie v párových vzťahoch a ich deťom už viac ako 15 rokov. Od roku 2015 prevádzkuje aj Bezpečný ženský dom – zariadenie núdzového bývania s celkovou kapacitou 36 osôb. Pomocnú ruku tu nachádzajú ženy, ktoré sa nemajú po odchode od násilného partnera na koho obrátiť. Združenie poskytuje okrem ubytovania aj základné a špecializované sociálne poradenstvo, bezplatnú právnu a psychologickú pomoc, ale aj špecializovanú pomoc pre deti klientok. Tie prichádzajú často veľmi poznačené násilím, ktoré doma prebiehalo. Doteraz pomohlo združenie MyMamy nájsť cestu za bezpečným domovom viac ako 350 klientkam a ich deťom formou dlhodobej spolupráce a niekoľkým stovkám žien formou jednorazovej intervencie.

Viac informácií o organizácii na: www.mymamy.sk