Deň s Nadáciou Markíza sa blíži! Pomôžte nám pomáhať

03. 12 2018 08:00 | ts
Deň s Nadáciou Markíza sa blíži.
Deň s Nadáciou Markíza sa blíži. Foto: TV Markíza

Nadácia Markíza spustila finančnú zbierku na pomoc deťom s onkologickým ochorením.

Je tu opäť čas urobiť niečo pre tie najvzácnejšie stvorenia na svete - pre deti! Televízia Markíza už jubilejný piaty rok za sebou pripravuje jedinečné celodenné podujatie s názvom Deň s Nadáciou Markíza, s ktorým sa spája každoročná finančná zbierka na charitatívne projekty Nadácie Markíza.

V doterajších štyroch ročníkoch sa nám vďaka tomuto výnimočnému projektu a štedrej podpore verejnosti a partnerov našej nadácie podarilo vyzbierať celkovo takmer 400 000 eur.

Peniaze boli v priebehu uplynulých rokov použité na zmysluplné projekty viacerých neziskových organizácií, na realizáciu detských táborov pre deti zo sociálne slabšieho prostredia a deti z neúplných rodín. Časť sumy bola venovaná aj na zriadenie unikátnej Dennej kliniky pre deti s onkologickým ochorením na bratislavských Kramároch, či na podporu individuálnych rodín, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácii.

Tento rok Nadácia Markíza vypísala zbierku na pomoc deťom s onkologickým ochorením.

Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať!

Zapojiť sa a pomôcť deťom tak môže naozaj každý. Stačí, ak do 5. decembra pošlete darcovskú SMS v tvare: DMS (medzera) NADACIAMARKIZA na číslo 877, pričom cena jednej SMS je 2 eurá v sieti mobilných operátorov O2, Orange a Slovak Telekom. Ďalšou možnosťou podpory je vklad príspevku v ľubovoľnej výške priamo na číslo účtu verejnej zbierky - SK 57 1111 0000 0003 3322 2023. Zbierka je povolená MV SR a realizovaná prostredníctvom DMS systému, ktorý spravuje Fórum donorov. Hodnota SMS je 2 € v sieti operátorov O2, Orange a Slovak Telekom.

„Od svojho vzniku v roku 2007 pomáhame rodinám a deťom v núdzi, organizáciám blízkym nášmu programovému zameraniu a podporujeme ich finančne aj materiálne v rámci našich možností. Uvedomujeme si však, že sami nedokážeme pomôcť všetkým a preto je tu už piaty ročník obľúbeného Dňa s Nadáciou Markíza. Veríme, že spoločne s ľuďmi s dobrým srdcom spojíme svoje sily a opäť podporíme tých, ktorí to najviac potrebujú. Tými sú práve deti s onkologickým ochorením. Ďakujeme za každý jeden príspevok," hovorí Marianna Trnavská, predsedníčka správnej rady Nadácie Markíza.

Do jubilejného 5. ročníka Dňa s Nadáciou Markíza sme symbolicky zapojili 3 mestá cez organizácie Deťom s rakovinou, n.o. - pri Národnom ústave detských chorôb - na Klinike detskej hematológie a onkológie v Bratislave, Svetielko nádeje, o.z. - pri DFNsP, Banská Bystrica - Klinika pediatrickej onkológie a hematológie SZU a Svetielko pomoci, n.o. - pri DFN Košice - Oddelenie detskej onkológie a hematológie.

Výťažok z príspevkov verejnosti z tohtoročnej zbierky bude rovným dielom prerozdelený práve medzi tieto tri organizácie na podporu činnosti, v ktorej sa zameriavajú na pomoc deťom s onkologickým ochorením, na zlepšenie podmienok počas liečby a podporu a pomoc rodinám, ktorých sa toto ochorenie dotýka. Televízia Markíza tiež odvysiela príbehy z prostredia spomenutých organizácií.

Deň s Nadáciou Markíza

Zbierka vyvrcholí počas Dňa s Nadáciou Markíza, ktorý sa bude vinúť celým 5. decembrom - počnúc reláciou Teleráno so zaujímavými hosťami, pokračujúc živými vstupmi vo vysielaní TV Markíza, a končiac, v piatok, 6. decembra, vyhlásením vyzbieranej sumy - opäť v Teleráne. Chýbať nebude ani tradičný stánok Nadácie Markíza na vianočných trhoch na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.

Príďte nás podporiť do vianočného stánku Nadácie Markíza

Počas Dňa s Nadáciou Markíza vás srdečne pozývame do vianočného stánku Nadácie Televízie Markíza na Hviezdoslavovom námestí hneď za klziskom, aby ste s nami strávili príjemný čas na Vianočných trhoch a to 5. decembra od 16:00 do 20:30 hod. Príďte medzi nás, stretnite sa so svojimi priateľmi a kúpou vianočného punču či inej tradičnej pochúťky alebo drobného predmetu s logom Nadácie Markíza podporíte dobrú vec.

Pre deti aj dospelých bude okrem toho pripravený zaujímavý program, môžete spolu s nami ozdobiť vianočný stromček, pomôcť nám vyfarbiť krásne vianočné omaľovánky, či zasúťažiť si so známymi tvárami z televíznej obrazovky - moderátormi, redaktormi, či hercami z obľúbených seriálov Susedia a Oteckovia. Na všetkých sa teší aj nadačný Macko Packo.

Budeme veľmi radi, keď sa k nám pripojíte a podporíte nás svojou účasťou.

Tešíme sa na vás!