Deň s Nadáciou Markíza: Pre deti ste vyzbierali rekordnú sumu!

06. 12 2018 12:43 | ts
Vďaka Dňu s Nadáciou Markíza sa vyzbierala krásna suma.
Vďaka Dňu s Nadáciou Markíza sa vyzbierala krásna suma. Foto: TV Markíza

Vďaka Dňu s Nadáciou Markíza sa pomôže malým onkologickým pacientom.

Streda, 5. decembra 2018, patrila vo vysielaní televízie Markíza jubilejnému 5. ročníku jedinečného podujatia s názvom Deň s Nadáciou Markíza. Aj tento rok sme pripravili program plný lásky, dobra a silných skutočných príbehov, s ktorým sa už tradične spája aj finančná zbierka na charitatívne projekty Nadácie Markíza.

Tento raz Nadácia Markíza usporiadala finančnú zbierku na pomoc deťom s onkologickým ochorením. Do projektu sme symbolicky zapojili tri mestá cez organizácie Deťom s rakovinou, n.o. - pri Národnom ústave detských chorôb - na Klinike detskej hematológie a onkológie v Bratislave, Svetielko nádeje, o.z. - pri DFNsP, Banská Bystrica - Klinika pediatrickej onkológie a hematológie SZU a Svetielko pomoci, n.o. - pri DFN Košice - Oddelenie detskej onkológie a hematológie. Televízia Markíza odvysielala príbehy z prostredia spomenutých organizácií, ktorým chcela Nadácia Markíza vďaka tejto zbierke pomôcť.

Deň s Nadáciou Markíza v Teleráne
Foto: TV Markíza

Deň s Nadáciou Markíza sa vinul vysielaním takmer po celý deň - počnúc reláciou Teleráno so zaujímavými hosťami, cez špeciálne vydanie magazínu Reflex s konkrétnymi príbehmi detí a organizácií, ktoré boli do zbierky zapojené. Moderátori Lenka Šóošová a Roman Juraško, Adela a Viktor Vinczeovci, Kvetka Horváthová a Peter Varinský, navštívili spomínané tri organizácie a v reportážach predstavili poslanie a dôležitosť ich práce.

Moderovanými živými vstupmi z vianočných trhov na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, kde sa nachádzal stánok Nadácie Markíza, divákov sprevádzali Janka Hospodárová a Patrik Herman. V ňom mohli návštevníci kúpou vianočného punču či inej tradičnej pochúťky, alebo drobného darčekového predmetu s logom Nadácie Markíza, taktiež prispieť do zbierky.

Deťom poputuje krásna suma

ZAK_0183.JPG
Foto: TV Markíza

To, že na Slovensku je ešte stále veľa ľudí s dobrým srdcom dokazuje aj suma, ktorú sa vďaka tejto zbierke podarilo v období od 7. novembra do 5. decembra vyzbierať - krásnych takmer 78 000 eur.

Nadácia Markíza sa túto sumu rozhodla navýšiť na 90 000 eur, ktoré rovným dielom prerozdelila medzi uvedené tri organizácie na podporu činnosti, v ktorej sa zameriavajú na pomoc deťom s onkologickým ochorením, na zlepšenie podmienok počas liečby a podporu a pomoc rodinám, ktorých sa toto ochorenie dotýka.

Každá organizácia si tak z jubilejného 5. ročníka Dňa s Nadáciou Markíza odnáša 30 000 eur.

Foto: TV Markíza

Z celého srdca ďakujeme každému, kto prispel k tomuto rekordnému výťažku z SMS príspevkov. Aj vďaka vám môžeme deťom s neradostným osudom opäť vyčariť úsmev na tvári.