Nezabudnuteľný Deň detí pre takmer 200 detí

03. 06 2019 16:16 | TS
Mirka Luberdová s deťmi na MDD v Markíze.
Mirka Luberdová s deťmi na MDD v Markíze. Foto: TV Markíza

S Nadáciou Markíza a televíziou Markíza.

Už po piatykrát bol areál televízie Markíza v Záhorskej Bystrici zaplavený smiechom detí. Hlavným cieľom tohtoročnej oslavy detského sviatku, okrem zábavy, bola opäť integrácia zdravých detí s deťmi zdravotne znevýhodnenými. Svoj deň oslávili u nás v sobotu, 1. júna 2019, deti z organizácií Deťom s rakovinou n.o., OZ 7. bodka, Kolobeh života o.z., Ďakujeme.sk/WellGiving o.z., Spoločnosť Downovho syndrómu, Nadácie Adeli, Centrum Hrajko, či z Nadácie detského kardiocentra. Druhýkrát boli na oslavu okrem detí z partnerských organizácií Nadácie Markíza pozvané aj deti zamestnancov televízie Markíza. Dokázali, že vedia spolu športovať, hrať sa a pomáhať si, keď je to potrebné.

Deti prežili deň plný nezabudnuteľných zážitkov - súťaží a atrakcií, darčekov, stretnutí so známymi tvárami televízie Markíza a ešte oveľa viac. V areáli televízie Markíza deti od rána vítal maskot našej nadácie Macko Packo. Bohatým programom celý deň sprevádzali a o dobrú náladu sa postarali obľúbení moderátori z Telerána Lenka Šóošová a Vratko Sirági.

Svoju šikovnosť a športovú zdatnosť si deti mohli otestovať na desiatich súťažných stanovištiach s animátormi. Popri súťažiach ich čakal oddych pri detskom interaktívnom divadle Mici a Mňau, plnom pesničiek, múdrosti a zábavy. Tanečné vystúpenie zvieratiek CHICHI na čele s opičkou Crazy deti naladilo na tanečnú vlnu.Veľký úspech malo aj tanečné vystúpenie známeho tanečníka Johnyho Mečocha, ktorý spolu s deťmi hľadal Supertanečníka. Do jeho interaktívnej tanečnej šou sa zapojili malí aj veľkí a dvaja noví Supertanečníci si oprávnene zaslúžili veľký potlesk. Po obede si deti mohli otestovať svoje kuchárske zručnosti s Mirkou Luberdovou pri výrobe špízov z chutného ovocia a čokolády. Na záver opäť nechýbala pochúťka v podobe lahodnej trojposchodovej torty a tombola.

Pozdraviť deti prišli aj mnohé známe tváre televízie Markíza - Kvetka Horváthová, Adela a Viktor Vinczeovci, Andrea a Štefan Šprochovci, herečky zo seriálu Susedia Dominika Richterová a Kristína Barancová Pírová. Svoj sviatok si užili aj detské hviezdy obľúbeného seriálu

Oteckovia, ktoré rovnako ako ostatné deti absolvovali pripravené súťaže a zábavný program a ochotne rozdávali autogramy svojim fanúšikom.

„Poslaním Nadácie Markíza je meniť svet okolo nás na lepšie miesto pre deti. Už viac ako 10 rokov, aj vďaka našim podporovateľom a partnerom, úspešne napĺňame svoje poslanie a pomáhame tým, ktorí to najviac potrebujú - deťom. Aj preto sme veľmi radi, že sa nám už po piatykrát podarilo spolu s deťmi osláviť ich najväčší sviatok - Deň detí. Dnešný deň je dôkazom toho, že deti sú inšpiráciou a vzorom pre všetkých dospelých. Pozvanie totiž prijali nielen deti našich kolegov z televízie Markíza, ale aj deti z partnerských organizácií Nadácie Markíza, ktoré sa rovnako ako my zameriavajú na pomoc deťom či rodinám v núdzi. Aj vďaka nim sa podarilo naplniť cieľ, ktorým je integrácia zdravých detí s deťmi zdravotne znevýhodnenými, čoho dôkazom sú úsmevy a šťastné tváre detí,"uviedla Marianna Trnavská, predsedníčka správnej rady Nadácie Markíza.

Veľká vďaka patrí všetkým našim partnerom a sponzorom, ktorí deťom venovali darčeky, atrakcie či občerstvenie, a prispeli tak k uskutočneniu tejto výnimočnej oslavy.

partneri.jpg