06. 03 2017 09:50 | www.markiza.sk

Spoločnosť Downovho syndrómu na Slovensku

Víťazka 1. kola 3. série šou Tvoja tvár znie povedome venovala svoju výhru od Nadácie Markíza tejto inštitúcii.

Spoločnosť Downovho syndrómu na Slovensku
Spoločnosť Downovho syndrómu na Slovensku Foto: TV Markíza

Spoločnosť Downovho syndrómu na Slovensku už viac ako 20 rokov spája rodiny, priateľov a ďalších sympatizantov ľudí s Downovým syndrómom. Spoločnosť bola založená v roku 1993. Je občianskym združením, ktoré pomáha ľuďom s Downovým syndrómom pri ich začleňovaní do života, pri ich vzdelávaní, pracovnom zaradení a využívaní voľného času.

Spoločnosť Downovho syndrómu na Slovensku sa snaží vytvárať priestor pre všetkých, ktorí chcú vzájomne zdieľať svoje pocity, skúsenosti, radosti či starosti. Spája rodiny nielen vo virtuálnom svete internetu, ale aj v tom reálnom fyzickom, najmä prostredníctvom rekondičných pobytov a rôznych akcií. Každoročne organizuje rekondičné pobyty pre rodiny s deťmi s DS a tábory bez rodičov pre deti od 15 rokov. Vydáva časopis Slnečnica, informuje prostredníctvom web stránky a facebookovej stránky Downov syndróm. SDS je nápomocná v procese integrácie a inklúzie, presadzuje a obhajuje práva ľudí s postihnutím.

Viac informácií nájdete na: www.downovsyndrom.sk

Už ste čítali?
Máte otázku súvisiacu s vysielaním televízie Doma? Napíšte nám ju.

Ďakujeme za Vašu reakciu.