13. 03 2017 09:35 | www.markiza.sk

Občianske združenie Brána do života

Víťazka 2. kola 3. série šou Tvoja tvár znie povedome venovala svoju výhru od Nadácie Markíza tejto inštitúcii.

Občianske združenie Brána do života
Občianske združenie Brána do života Foto: TV Markíza

Občianske združenie Brána do života vzniklo na základe iniciatívy pani Márie Prieložnej dňa 23. februára 2000. Jej hnacím motorom, ako matky, bola túžba zabezpečiť čo najväčšiemu počtu opustených, alebo inak poznačených detí, život plný farieb, lásky a bezpečia. Túto ideu prezentovala aj 1. marca 2001 pri otvorení ich najväčšieho projektu Krízového centra Brána do života v bratislavskej Petržalke.

Krízové centrum vzniklo ako jedno z vôbec prvých zariadení tohto druhu na Slovensku. V súčasnosti poskytuje Brána do života azylové bývanie obetiam domáceho násilia a poskytuje pomoc matkám s deťmi, ako aj tehotným či osamelým ženám. Okrem ubytovania majú klientky možnosť využívať sociálno-právne poradenstvo, ako aj psychologickú podporu. Mnohé z nich prežili nielen komplikované partnerské vzťahy, ale aj vlastné problémové detstvo. Príchod do krízového centra je tak aj príchodom do bezpečia a miestom, kde si žena v pokoji môže premyslieť, ako ďalej bude svoju situáciu riešiť.

V roku 2006 občianske združenie zrealizovalo ďalší významný projekt a rozrástlo sa o Krízové stredisko DOM pre mladých dospelých v kríze. Samotný vznik Krízového strediska DOM bol inšpirovaný ideou zriadiť nie ďalšiu ochrannú inštitúciu, ale vytvoriť prostredie čo najviac sa približujúce realite skutočného domova. Filozofiou zariadenia je rozvíjať samostatnosť mladých ľudí a poskytnutie pomocnej ruky pri zapojení sa do bežného života.

Od vzniku ich „bránou“ prešlo nemálo žien a detí, ktoré našli bezpečné miesto vo svojej zložitej životnej situácii a množstvo mladých dospelých v kríze.

Viac informácií o aktivitách a činnosti nájdete na: http://branadozivota.sk/

Už ste čítali?
Máte otázku súvisiacu s vysielaním televízie Doma? Napíšte nám ju.

Ďakujeme za Vašu reakciu.