04. 04 2017 15:40 | www.markiza.sk

OZ Čarovný prútik

Víťaz 5. kola 3. série šou Tvoja tvár znie povedome venoval svoju výhru od Nadácie Markíza tejto inštitúcii.

OZ Čarovný prútik
OZ Čarovný prútik Foto: TV Markíza

OZ Čarovný prútik založili rodičia syna Jakubka s diagnózou DMO. Napriek tomu, že starostlivosť o takéto dieťa je nesmierne náročná, Jakubkovi rodičia v sebe našli silu nielen bojovať za Jakubka, ale aj pomáhať iným rodinám s podobným osudom. Ich poslaním je teda nielen pomáhať vlastnému synovi, ale aj blízkym detí s touto diagnózou - rodičom, súrodencom a priateľom. Združenie sa snaží získavať finančné prostriedky na kúpu zdravotných a rehabilitačných pomôcok a prispievať na liečbu a skvalitnenie každodennej rutiny detí s DMO.

Pomáhajú deťom s viacnásobným postihnutím s hlavnou dg.DMO aktívnym spôsobom začleniť sa do spoločnosti. Spoločne tvoria, vymýšľajú, športujú a relaxujú. Formou tvorivých dielní tiež ponúkajú deťom a dospelým možnosť aktívne sa zapojiť do výtvarných činností. Tie sú skvelou ergoterapiou, slúžia na uvoľnenie stresu a je to i spôsob realizácie detí a ich rodičov. V rámci tvorivých dielní spoločne vyrábajú darčekové krabičky, pohľadnice či záložky do knihy. Ich kúpou môže verejnosť podporiť združenie na rôznych kultúrno-spoločenských podujatiach.

Známy je aj Jakubkov brat, Matúš a jeho projekt „ Ako Maťko pomáha Kubkovi“, ktorý získal ocenenie LEAF Award 2016. Od roku 2015 vyrába a predáva mydielka, v ktorých sú malé hračky. Získava tak peniaze na plienky pre staršieho brata Jakubka.

Viac informácií na: http://ozcarovnyprutik.webnode.sk

Už ste čítali?
Máte otázku súvisiacu s vysielaním televízie Doma? Napíšte nám ju.

Ďakujeme za Vašu reakciu.