25. 04 2017 12:50 | www.markiza.sk

n.f. Paulínka:

Víťazka 8. kola 3. série šou Tvoja tvár znie povedome venovala svoju výhru od Nadácie Markíza tejto inštitúcii.

n.f. Paulínka
n.f. Paulínka Foto: TV Markíza

Iniciátorom vzniku n.f. Paulínka v roku 2005 boli rodičia Zuzka a Adrián Ryšaví, pretože z vlastnej životnej skúsenosti s dcérkou Paulínkou, trpezlivým hľadaním informácií a možností videli a našli priestor pre pomoc vlastnej dcérke a postupne aj iným deťom s detskou mozgovou obrnou. S myšlienkou založiť n.f. Paulínka sa obrátili na svojich známych a priateľov, z ktorých viacerí ochotne priložili ruku k dielu. Život rodiny s DMO je finančne veľmi náročný, fyzicky aj psychicky vyčerpávajúci. Pomoc štátu rodinám je veľmi ohraničená. Druhý rodič, väčšinou mama, funguje ako zdravé ruky a nohy dieťatka. Postupné zlepšovanie zdravotného stavu našich klientov je možné vďaka finančnej pomoci našich sponzorov, ktorým aj touto cestou veľmi ďakujeme.

Fond združuje finančné prostriedky, ktoré idú výhradne na ochranu a podporu zdravia a vzdelávania detí, mládeže a dospelých postihnutých detskou mozgovou obrnou a inak telesne postihnutých. Všetky získané finančné prostriedky idú výhradne na podporu detí. „Dospeláci“, ktorí sa vo fonde a pre fond angažujú to robia bez nároku na honorár. Vyzbierané peniažky idú výhradne pre potreby klientov fondu.

AKO POMÁHA n.f. Paulínka?
• bezplatným poradenstvom rodičom detí s DMO
• pomocou pri zaobstaraní rehabilitačných a zdravotníckych pomôcok(invalidné vozíky a kočíky, tiflopedické pomôcky, špeciálna obuv, vertikalizačné a zdvíhacie zariadenia, dioptrické pomôcky, medikamentózna liečba...)
• zabezpečením pomôcok umožňujúcich právoplatné a plnohodnotné začlenenie do spoločnosti
• príspevkami na terapie, ktoré nehradia zdravotné poisťovne ?
• príspevkami na rehabilitačné pobyty, ktoré nehradia zdravotné poisťovne
• príspevkami na operácie na území Slovenskej republiky i v zahraničí
• pomoc s úhradou nákladov spojených s prevozom postihnutých a nákladov osôb sprevádzajúcich postihnuté osoby

Viac informácií nájdete na: http://paulinka.sk

Už ste čítali?
Máte otázku súvisiacu s vysielaním televízie Doma? Napíšte nám ju.

Ďakujeme za Vašu reakciu.