10. 05 2017 14:00 | www.markiza.sk

Občianske združenie Iskierka

Víťaz 10. kola a zároveň i celej 3. série šou Tvoja tvár znie povedome venoval svoju výhru od Nadácie Markíza tejto inštitúcii.

Občianske združenie Iskierka
Občianske združenie Iskierka Foto: TV Markíza

Občianske združenie ISKIERKA vzniklo v r. 1998. Od svojho vzniku združenie pomáha zdravotne znevýhodneným mladým ľuďom zaradiť sa do bežného života a to nie len pri vzdelávaní, ale aj vo voľnom čase. V súčasnosti OZ Iskierka združuje 55 viacnásobne postihnutých mladých ľudí. Našim cieľom je poskytnúť mladým ľuďom potrebný priestor na to, aby získali základné zručnosti a sociálne schopnosti. Aby vnímali vlastnú hodnotu napriek svojim odlišnostiam. Deti sa dostávajú do veku, kedy sa z nich stávajú mladí ľudia, nemajú veľa možností stretávať sa so zdravými rovesníkmi, našou snahou je vytvoriť priestor pre ich spoločné stretnutia, aby boli rešpektované a prijímané ako plnohodnotné osobnosti u druhých. V súčasnosti otvárame Denný stacionár COMITAS, v ktorom budeme poskytovať ambulantnú formu sociálnej služby pre našich klientov. Cieľom bude udržanie aktívneho života a predĺženie sebestačnosti klienta. Uľahčiť klientom dôstojné žitie v prirodzenom prostredí a odľahčiť rodiny, ktoré sa o odkázaného človeka starajú.

NAŠE PRAVIDELNÉ AKTIVITY: Skautský krúžok, Letný pobyt, I. Trnavský dobrý maratón, Vianočná kapustnica. Vianočný večierok, Juniorský ples.

NAŠE PRÍLEŽITOSTNÉ AKTIVITY: Návšteva Prahy, Wellnes pobyt pre mamičky ZP detí, Helpfest, Návšteva divadla, Vianočné trhy a mnohé ďalšie.

Viac informácií nájdete na: http://www.iskierka.sk

Už ste čítali?
Máte otázku súvisiacu s vysielaním televízie Doma? Napíšte nám ju.

Ďakujeme za Vašu reakciu.