Deň s Nadáciou Markíza sa opäť blíži

07. 11 2019 12:00 |
Daro a Aďa
Daro a Aďa Foto: TV Markíza

Toto jedinečné podujatie pripravujeme už šiestykrát.

Televízia Markíza už šiesty rok za sebou pripravuje jedinečné celodenné podujatie s názvom Deň s Nadáciou Markíza, s ktorým sa spája každoročná finančná zbierka na charitatívne projekty Nadácie Markíza. Tento deň - 6 . december bude špeciálny aj vo vysielaní televízie Markíza.

V doterajších piatich ročníkoch sa nám vďaka tomuto výnimočnému projektu a štedrej podpore verejnosti a partnerov našej nadácie podarilo vyzbierať celkovo takmer 490 000 eur. Peniaze boli v priebehu uplynulých rokov použité na zmysluplné projekty viacerých neziskových organizácií, na podporu individuálnych rodín s deťmi, ktoré sa ocitli v neľahkej životnej situácii, na realizáciu detských táborov a projektov, zlepšenie podmienok v detských nemocniciach, vybudovanie nových pracovísk, prístrojové vybavenie. Je toho veľa a sme na to pyšní.

Minulý rok sa nám podarilo vyzbierať fantastických 90 tis. €, ktoré boli rovným dielom prerozdelené práve medzi 3 organizácie na podporu činnosti, v ktorej sa zameriavajú na pomoc deťom s onkologickým ochorením, na zlepšenie podmienok počas liečby a podporu a pomoc rodinám, ktorých sa toto ochorenie dotýka.

Cieľom tohtoročnej zbierky je vyzbierať opäť čo najviac financií na podporu krásnych a dôležitých projektov v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave, v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici a v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach. V zbierke opäť symbolicky prepájame Slovensko cez tri mestá. Zároveň chceme verejnosti pripomenúť význam práce zdravotníckych pracovníkov, dôležitosť modernizácie prístrojového vybavenia aj odborných prístupov. Nikto z nás nevie, kedy bude odbornú detskú lekársku starostlivosť potrebovať. Chceme preto aj tento rok urobiť maximum, aby sme pomohli ďalším pracoviskám.Výsledok zbierky bude rovným dielom prerozdelený nasledovne:

- v Bratislave podporíme „Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie" a prispejeme na dovybavenie tohto špeciálneho pracoviska, ktoré je dôležitým prvkom v liečbe detských pacientov z celej kliniky, ktorých zdravotný stav vyžaduje odborné pohybové terapeutické a rehabilitačné cvičenia, či už v dôsledku vrodeného problému, choroby, či v prípade detí tak častého úrazu alebo zranenia, v dôsledku ktorých sa nemôžu hýbať vôbec alebo len obmedzene či za pomoci druhých. Pre deti je pohyb prirodzenou súčasťou života, je ich esenciou. A my chceme deťom dopomôcť ku kvalitnej terapii s modernými prvkami a prístrojovým vybavením, aby sa čo najlepšie dokázali zaradiť medzi svojich zdravých rovesníkov.

- v Banskej Bystrici sa staneme súčasťou unikátneho edukatívno - informačného projektu najmä oddelenia ARO, orientovaného nielen na detských pacientov, ale aj ich rodičov. Cieľom je pripraviť malého pacienta na lepšie zvládnutie náročných lekárskych zákrokov - predovšetkým operačných zákrokov v celkovej anestézii. Aby aj deti vedeli a rozumeli tomu, čo ich čaká, ako to bude prebiehať, čo to presne znamená, čo bude nasledovať, keď sa po operácii zobudia - to všetko veku primeranými aktivitami s detskými psychológmi, animátormi a špeciálnymi pomôckami, ktoré dokážu odbúrať zbytočný stres, vypätie a detský strach, tak aby aj pacienti aj rodičia boli spokojnejší a vyrovnanejší pred náročným zásahom do detského organizmu. Vo svete je takáto prax bežná, a my sme radi, že stojíme pri jej vzniku na Slovensku.

- v Košiciach pomôžeme Oddeleniu intenzívnej neotanologickej medicíny dovybaviť pracovisko novými inkubátormi a pomôcť tak novorodencom čo najlepšie zvládnuť prvé chvíle po narodení so špičkovým prístrojovým vybavením, popri obetavej, láskavej a odbornej starostlivosti zdravotníckych pracovníkov. Veríme, že počet nových inkubátorov bude čo najväčší.

Ak sa zapojíte do Dňa s Nadáciou Markíza, je isté:

- že urobíte spolu s nami niečo veľmi dôležité pre tie najvzácnejšie stvorenia na svete - pre deti!

- že si v Nadácii Markíza nesmierne vážime pomoc každého, kto priloží ruku k dielu

- že sme veľmi vďační za podporu a najmä dôveru našich priaznivcov a podporovateľov v to, čo robíme a že všetky prostriedky vždy do posledného centu putujú tým, ktorým sme sa zaviazali pomôcť

- že výsledok poteší všetkých - tých, ktorí zbierku podporia - od bežných ľudí, ktorí pošlú SMSku v hodnote 2 €, príspevok na špeciálny účet verejnej zbierky, cez známe tváre, ktoré nám pomáhajú šíriť myšlienku pomoci a najviac jednoznačne tých, ktorým spoločne môžeme pomôcť

- žev šiestom ročníku je našim cieľom finančne čo najviac podporiť tri unikátne detské nemocnice na Slovensku, v ktorých sa liečia deti z okolitých miest a obcí a prepojiť zbierkou celé Slovensko cez Bratislavu, Banskú Bystricu a Košice

- že každá z nemocníc presne vie, čo vďaka našej zbierke urobí, aby život detí, ktoré trávia svoj čas v nemocnici, urobili prijateľnejším, modernejším, láskavejším, a aby tieto deti zlepšili svoj zdravotný stav, napredovali a mohli sa tešiť zo života so svojimi rovesníkmi

Veríme, že spoločne s ľuďmi s dobrým srdcom spojíme svoje sily a opäť podporíme tých, ktorí to najviac potrebujú.

Ako môžem podporiť zbierku?

Od 8. novembra až do 6. decembra vrátane celého dňa, môžete podporiť Deň s Nadáciou Markíza aj vy:

Prostredníctvom SMS zaslanej v tvare:

DMS (medzera) NADACIAMARKIZA na číslo 877 (v sieti operátorov O2, Orange a Slovak Telekom, pričom cena jednej SMS je 2 eurá.

Ľubovoľným príspevkom priamo na číslo účtu verejnej zbierky:

SK35 1111 0000 0003 3322 2031

Alebo môžete darovať online priamo na web stránke www.nadacia.markiza.sk

Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať!

Príďte nás podporiť aj do markizáckeho vianočného pavilónu na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave

Keďže Deň s Nadáciou Markíza už tradične každoročne trávime aj na vianočných trhoch na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, srdečne pozývame všetkých do vianočného stánku Nadácie Televízie Markíza na Hviezdoslavovom námestí hneď za klziskom, aby ste s nami strávili krásny čas na Vianočných trhoch a to 6. decembra od 15:00 do 20:30 hod. Pre deti aj dospelých bude pripravený zaujímavý program, podporiť nás prídu aj tváre známe z televíznej obrazovky a na všetkých sa teší nadačný Macko Packo.

Tohtoročnou novinkou je, že markizácky vianočný pavilón bude pre všetkých otvorený od 22. novembra 2019 až do 10. januára 2020. Časť výťažku z predaja tradičných vianočných dobrôt bude venovaná práve na podporu Nadácie Markíza.

Príďte medzi nás, stretnite sa so svojimi priateľmi a kúpou vianočného punču či inej tradičnej pochúťky alebo drobného predmetu s logom Nadácie Markíza podporíte dobrú vec.

Budeme veľmi radi, keď sa k nám pripojíte a podporíte nás svojou účasťou. Tešíme sa na vás.