Deň s Nadáciou Markíza už šiestykrát pomôže deťom z celého Slovenska

05. 12 2019 09:40 | TS
Deň s Nadáciou Markíza
Deň s Nadáciou Markíza Foto: TV Markíza

Na divákov TV Markíza čaká v piatok, 6. decembra 2019, mnoho prekvapení, atraktívnych vstupov, emotívnych príbehov a špeciálnych hostí.

Opäť je tu čas urobiť niečo pre tie najvzácnejšie stvorenia na svete - pre deti! Televízia Markíza pripravuje už 6. ročník jedinečného celodenného podujatia s názvom Deň s Nadáciou Markíza, s ktorým sa spája každoročná finančná zbierka na charitatívne projekty Nadácie Markíza. Tento deň, piatok 6. december 2019, bude mimoriadny aj v samotnom vysielaní televízie Markíza.

Cieľom tohtoročnej zbierky je vyzbierať čo najviac financií na podporu krásnych a dôležitých projektov v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave, v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici a v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach.

"V zbierke symbolicky prepájame Slovensko cez tri mestá. Zároveň chceme verejnosti pripomenúť význam práce zdravotníckych pracovníkov, dôležitosť modernizácie prístrojového vybavenia aj odborných prístupov. Nikto z nás nevie, kedy bude odbornú detskú lekársku starostlivosť potrebovať. Chceme preto aj tento rok urobiť maximum, aby sme pomohli ďalším pracoviskám a ich malým pacientom spríjemnili a skvalitnili podmienky na liečbu," hovorí Marianna Trnavská, predsedníčka správnej rady Nadácie Markíza. „V doterajších piatich ročníkoch sa nám vďaka tomuto výnimočnému projektu a štedrej podpore verejnosti a partnerov našej nadácie podarilo vyzbierať celkovo takmer 490 000 eur, ktoré významne pomohli deťom v nemocniciach, rodinám v núdzi, aj charitatívnym organizáciám," dodala.

Zapojiť sa a pomôcť deťom môže aj tento rok naozaj každý, stačí zaslať darcovskú SMS v tvare: DMS (medzera) NADACIAMARKIZA na číslo 877, pričom cena jednej SMS je 2 eurá v sieti mobilných operátorov O2, Orange a Slovak Telekom. Ďalšou možnosťou podpory je vklad príspevku v ľubovoľnej výške priamo na číslo účtu verejnej zbierky - SK35 1111 0000 0003 3322 2031, alebo využitie online darovacieho formulára na webe Nadácie Markíza.

TV Markíza postupne odvysiela príbehy rodín, ktoré sa už na spomínaných detských oddeleniach liečili, a projekt sa rozhodli podporiť aj známe tváre. Do Bratislavy zavítala obľúbená herečka zo seriálového hitu Oteckovia Monika Hilmerová so svojim manželom Jarom Bekrom, v Banskej Bystrici navštívili nemocnicu tínedžerské hviezdy z Oteckov Oliver Oswald a Richard Labuda, a do Košíc vycestovali herci Anikó Vargová a Martin Mňahončák, ktorých si diváci zamilovali v úspešnom seriáli Sestričky.

Zbierka vyvrcholí počas Dňa s Nadáciou Markíza, ktorý sa bude vinúť celým 6. decembrom - počnúc reláciou Teleráno so zaujímavými hosťami, pokračujúc živými vstupmi vo vysielaní TV Markíza v Prvých Televíznych novinách, Reflexe, Televíznych novinách a po Športových novinách, a končiac, v pondelok, 9. decembra 2019, vyhlásením vyzbieranej sumy - opäť v Teleráne.

Ani tento rok nechýba tradičný stánok Nadácie Markíza na vianočných trhoch na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, kde bude v piatok, 6. decembra 2019, v čase od 16:30 do 20:30 pripravený zaujímavý program pre deti aj dospelých. Okrem toho budú mať návštevníci možnosť stretnúť známe tváre z televíznej obrazovky a úsmev im nepochybne vyčarí aj nadačný Macko Packo. Markizácky vianočný pavilón je pre všetkých otvorený od 22. novembra 2019 až do 10. januára 2020.

Novinkou je možnosť platby priamo cez charitatívny kiosk, ktorý do bezplatného užívania dostala Nadácia Markíza od spoločnosti UniCredit Bank. Kiosk bude práve v tento deň umiestnený v markizáckom vianočnom pavilóne. Sumou 5 eur tak môže každý návštevník cez tento kiosk prispieť na účet verejnej zbierky.

Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať!

O Nadácii Markíza

Poslaním Nadácie Markíza je meniť svet na lepšie miesto pre deti. Pracujeme na realizácii unikátnych projektov, ktoré majú za cieľ zmeniť kvalitu života detí, potešiť ich, pomôcť im splniť ich vytúžené sny a ciele. Priniesť radosť a umožniť im zažiť pocit podpory a nádeje.

Nadácia Markíza vznikla v roku 2007 a v súčasnej podobe pôsobí od decembra 2013. V spolupráci s neziskovými organizáciami sa nám podarilo urobiť množstvo dobrých projektov.

Spoločnosť MARKÍZA SLOVAKIA, spol. s r.o., zakladateľ Nadácie Markíza, podporuje myšlienky firemnej filantropie a prostredníctvom svojej nadácie sa tak zaraďuje medzi spoločensky zodpovedné firmy, ktorým záleží na skutočných hodnotách.