Ľudskosť Petry Vlhovej nepozná hraníc: To, čo urobila, je obdivuhodné

14. 05 2020 10:30 | dg
Petra Vlhová s Dankou Šinkovou a zástupkyňami OZ Brána do života

Vďaka nej majú mnohé ženy v týchto dňoch dôvod na úsmev.

Nielen obrovský talent, ale aj obrovské srdce! Reč nie je o nikom inom ako o Petre Vlhovej. Najúspešnejšia slovenská zjazdová lyžiarka, ktorá je jedným z klenotov slovenského športu, ešte na jeseň minulého roka spojila sily s firmou Pierre Baguette a spoločne vytvorili limitovanú edíciu Petrinej bagety podľa receptúry jej mamy.

Nielenže mohli Petrini fanúšikovia ochutnať pochúťku, bez ktorej sa v detstve nezaobišiel žiadny jej tréning, ale výťažok z predaja poputoval do Nadácie Televízie Markíza. A výsledok? Vyzbieralo sa neuveriteľných 10 000 eur! To však nie je všetko.

Keďže Petre na tejto charitatívnej činnosti naozaj veľmi záležalo, spoločne s nadáciou sa podieľala na výbere projektov, medzi ktoré sa vyzbierané peniaze rozdelia.

Po spoločnej dohode sa rozhodli podporiť finančnou čiastkou vybrané krízové centrá, ktoré sa venujú týraným matkám s deťmi, ktoré sú odkázané na pomoc druhých. V dnešných časoch, kedy bojujeme s ochorením COVID-19, to majú ťažké nielen tieto matky a ich deti, ale aj samotné krízové centrá, ktorých takisto trápi nedostatok financií potrebných na pomoc svojim klientkam. Petru tento nápad veľmi oslovil, a preto vyzbieraných 10 000 eur rozdelili medzi mestá Bratislava, Martin a Prešov, a to konkrétne medzi OZ Brána do života, Žena v tiesni a MyMamy.

Pozrite si dokrútku, ktorú pripravila dramaturgička Telerána Andrea Václavínek.