Šikanovanie zažila na vlastnej koži: Gabika Kajtárová opísala veľmi nepríjemné chvíle

05. 10 2020 10:25 | markiza.sk
Gabika Kajtárová
Gabika Kajtárová Foto: TV Markíza

Redaktorka opisuje trápenie, ktorým si v detstve musela prejsť.

Nadácia Televízie Markíza dnes spúšťa rozsiahlu kampaň boja proti šikane. Cieľom projektu s názvom "Odpíšeme ti" je byť oporou pre obete šikany, ktoré sa častokrát nevedia alebo nemajú na koho obrátiť. Chceme začať otvorene hovoriť a diskutovať o téme šikanovania na miestach, kde je tento problém najrozšírenejší - medzi deťmi, učiteľmi a rodičmi.

Obeťou šikany bola v mladosti aj naša kolegyňa Gabika Kajtárová. „Začalo to, keď som mala deväť rokov a pokračovalo asi do trinástich. Malo to u mňa dva prejavy, fyzické šikanovanie a psychické, vylučovanie z kolektívu," začína svoje rozprávanie Gabika.

Gabika si prežila naozaj nepríjemné chvíle. Napadnutie spolužiakom, škaredé prezývky... „Ako dieťa som to vnímala veľmi citlivo. Naozaj ma to mrzelo, dosť som sa trápila."

V Teleráne spolu s Gabikou diskutovala na tému šikana aj detská psychologička a odborná garantka projektu Odpíšeme ti PeadDr. Petra Arslan Šinková.

Celý rozhovor nájdete vo videu: