Herca šikanovali pre farbu pleti: On sa vynašiel a stal sa z neho vodca bandy

03. 12 2020 14:00 | markiza.sk
Roman Pomajbo v Teleráne
Roman Pomajbo v Teleráne Foto: Instagram/Teleráno

Ako sa mu to podarilo?

Dnes 3. decembra 2020 Televízia Markíza už po siedmy raz spustila jedinečné podujatie s názvom Deň s Nadáciou Markíza, s ktorým sa spája každoročná finančná zbierka na charitatívne projekty Nadácie Markíza.

Cieľom tohtoročnej zbierky je vyzbierať čo najviac financií na podporu detského duševného zdravia. Príspevky od vás poputujú aj na konto Linky detskej istoty, ktorá už 20 rokov pomáha deťom bojujúcim so šikanou, týraním, strachom, depresiami a mnohými inými problémami.

TIP: Vlogerka Moma o boji s anorexiou: Zdravie som si zničila natrvalo

S touto témou majú svoje skúsenosti aj herci Roman Pomajbo a Ludwig Bagin.

„Bol som svedkom toho keď som videl, že chlapci zneužívali niekoho, že napíš mi úlohu, tak ja som bol vždy ten Jánošík, ktorý zachraňoval," prezradil Roman Pomajbo. Z herca si spolužiaci počas školských čias často vystrelili pre jeho tmavšiu farbu pleti. Roman sa neuveriteľne vynašiel a stal sa z neho vodca bandy. Viac sa dozviete v rozhovore s Romanom.

Ludwig Bagin má so šikanou tak isto skúsenosti. Vypočujte si rozhovor z Telerána a tam sa herec rozrozprával Lenke s Romanom.

Ako môžem podporiť zbierku?

Od 19. novembra až do 3. decembra vrátane celého dňa do polnoci, môžete podporiť Deň s Nadáciou Markíza a zachrániť Linku detskej istoty a podporiť Kliniku detskej psychiatrie spolu s nami aj Vy a to:

Prostredníctvom SMS zaslanej v tvare:

DMS (medzera) NADACIAMARKIZA na číslo 877 (v sieti operátorov O2, Orange a Slovak Telekom, pričom cena jednej SMS je 2 eurá. Zbierka je registrovaná MV SR a realizovaná prostredníctvom DMS systému, ktorý spravuje Fórum donorov.

Ľubovoľným príspevkom priamo na číslo účtu verejnej zbierky: SK57 1111 0000 0003 3322 2023 alebo aj online priamo na stránke www.nadacia.markiza.sk