Výnimočný Deň s Nadáciou Markíza má za sebou už 7. ročník, získali sme krásnych 70 000 eur

04. 12 2020 10:00 | TS
Vyhodnotenie Dňa s Nadáciou Markíza
Vyhodnotenie Dňa s Nadáciou Markíza Foto: TV Markíza

Na divákov opäť čakalo množstvo prekvapení, atraktívnych vstupov, emotívnych príbehov a špeciálnych hostí.

Včerajší deň, štvrtok 3. december 2020, patril vo vysielaní televízie Markíza v poradí už 7. ročníku jedinečného podujatia s názvom Deň s Nadáciou Markíza. Aj tento rok sme pripravili program plný lásky, dobra a silných skutočných príbehov, s ktorým sa už tradične spája aj finančná zbierka na charitatívne projekty Nadácie Markíza.

Nadácia Markíza tento rok odštartovala svoj prvý samostatný projekt Odpíšeme ti, ktorý je zameraný na prevenciu šikanovania medzi deťmi na školách. Pri jeho príprave sme sa stretávali s množstvom detských psychológov a odborníkov, a dospeli sme k poznaniu, že detská duša je veľmi krehká a citlivá a treba jej venovať veľkú pozornosť. Preto sme si za cieľ tohtoročného Dňa s Nadáciou Markíza stanovili vyzbierať čo najviac financií na podporu detského duševného zdravia a upriamiť pozornosť na túto tému,“ povedala Marianna Trnavská, predsedníčka správnej rady Nadácie Markíza.

Výťažok poputuje na pomoc zlepšiť podmienky na liečbu nielen detským pacientom, ale aj na prácu odborníkov, ktorí sa o nich starajú – či už priamo na Klinike detskej psychiatrie Lekárskej fakulty Univerzity Komenského (LF UK) a Národného ústavu detských chorôb v Bratislave (NÚDCH) alebo prostredníctvom poradenstva na Linke detskej istoty.

Deň s Nadáciou Markíza sa vinul vysielaním takmer po celý deň – počnúc reláciou Teleráno so zaujímavými hosťami, cez špeciálne vydanie magazínu Reflex, až po večerné Televízne noviny. V Teleráne o svojich skúsenostiach so šikanou porozprávali známe osobnosti ako herec a zabávač Roman Pomajbo, herec a moderátor Ludwig Bagin, novinárka Zuzana Kovačič Hanzelová, či moderátor a aktivista Michal Sabo. Užitočné informácie divákom sprostredkovali tiež odborníci – psychologička Tatiana Ivanič Rybanská z Linky detskej istoty a prednostka Kliniky detskej psychiatrie LF UK a NÚDCH Jana Trebatická.

Reflex priniesol mimoriadne silné príbehy troch mladých žien, ktoré sa liečili na Klinike detskej psychiatrie LF UK a NÚDCH, prechádzali mentálnou anorexiou, pričom ich problémy zašli tak ďaleko, že doslova stáli na hranici medzi životom a smrťou. Moderovanými živými vstupmi z improvizovaných vianočných trhov v areáli TV Markíza divákov sprevádzali tváre tohto ročníka Dňa s Nadáciou Markíza - Lenka Šóošová a Roman Juraško, spoločne s obľúbeným redaktorom spravodajstva Jánom Tribulom.

To, že na Slovensku je ešte stále veľa ľudí s dobrým srdcom dokazuje aj suma, ktorú sa vďaka tejto zbierke podarilo v období od 19. novembra do 3. decembra 2020 získať – krásnych 70 000 eur, pričom do tejto sumy je zarátaný aj naozaj štedrý dar vo výške 50 000 eur od spoločnosti UniCredit Bank, už tradičného partnera Dňa s Nadáciou Markíza. Klinika detskej psychiatrie LF UK a NÚDCH aj Linka detskej istoty tak po rozdelení výťažku na polovicu získali dar v rovnakej výške 35 000 eur na podporu ich dôležitej a zmysluplnej činnosti

v prospech duševného zdravia ich malých pacientov. Symbolické šeky s touto sumou si ich zástupkyne prevzali v živom vysielaní dnešného Telerána z rúk generálneho riaditeľa TV Markíza Matthiasa Setteleho a finančnej riaditeľky Marianny Trnavskej, ktorá je zároveň predsedníčkou správnej rady Nadácie Markíza.

Z celého srdca ďakujeme každému, kto aj tento rok prispel do finančnej zbierky a podporil Deň s Nadáciou Markíza. Aj vďaka vašej pomoci môžeme deťom z celého Slovenska vrátiť pocit bezpečia a vyriešiť neviditeľné problémy tých najzraniteľnejších.

O Nadácii Markíza

Poslaním Nadácie Markíza je meniť svet na lepšie miesto pre deti. Pracujeme na realizácii unikátnych projektov, ktoré majú za cieľ zmeniť kvalitu života detí, potešiť ich, pomôcť im splniť ich vytúžené sny a ciele. Priniesť radosť a umožniť im zažiť pocit podpory a nádeje.

Nadácia Markíza vznikla v roku 2007 a v súčasnej podobe pôsobí od decembra 2013. V spolupráci s neziskovými organizáciami sa nám podarilo urobiť množstvo dobrých projektov.

Spoločnosť MARKÍZA SLOVAKIA, spol. s r.o., zakladateľ Nadácie Markíza, podporuje myšlienky firemnej filantropie a prostredníctvom svojej nadácie sa tak zaraďuje medzi spoločensky zodpovedné firmy, ktorým záleží na skutočných hodnotách. Viac informácií o Nadácii Markíza a jej činnosti: http://nadacia.markiza.sk

Odovzdanie šekov prebehlo v Teleráne. Pozrite si video: