PRO VIDA, o. z.: Podpora programu BUDDY

03. 05 2021 13:39 |
Fero Joke
Fero Joke Foto: TV Markíza

Víťaz 9. kola šiestej série šou Tvoja tvár znie povedome Fero Joke alias Mr. Trololo venoval svoju výhru od Nadácie Markíza v hodnote 1.000 eur OZ PRO VIDA na podporu projektu BUDDY.

PRO VIDA, o. z. - dar poputuje na podporu programu BUDDY, v rámci ktorého vytvárajú a priebežne podporujú bezpečné vzťahy medzi deťmi a dobrovoľníkmi, ktorí pravidelne, nezištne a dlhodobo dávajú jednému dieťaťu svoj voľný čas a rozvíjajú jeho potenciál.

Program BUDDY poskytuje podporu deťom, ktoré nemôžu vyrastať vo svojich rodinách. Dopĺňa existujúci štátny systém, ktorý s rastúcim vekom dieťaťa vynakladá viac peňazí na jeho starostlivosť a začlenenie do spoločnosti. BUDDY je o vzťahu, ktorý lieči a učí deti opäť dôverovať. Keď deti trávia spoločne s dobrovoľníkom svoj voľný čas, dokážu si vytvoriť bezpečný, dôverný vzťah a zároveň získajú oporu pri svojom ďalšom životnom rozvoji. Vytvárajú a priebežne podporujú bezpečné vzťahy medzi deťmi a dobrovoľníkmi, ktorí pravidelne, nezištne a dlhodobo dávajú jednému dieťaťu svoj voľný čas a rozvíjajú jeho potenciál.

Viac info o organizácii tu: https://tvojbuddy.sk/o-nas