Centrum pre deti a rodiny Žitavce

17. 05 2021 11:40 |
Tvoja MINI tvár znie povedome
Tvoja MINI tvár znie povedome Foto: TV Markíza

Výsledkom špeciálu Tvoja MINI tvár znie povedome, plného talentovaných detí, je okrem obrovského zážitku a skvelých výkonov malých účinkujúcich, aj spoločný dar od Nadácie Markíza v hodnote 5.000 €, ktoré účinkujúci venovali Centru pre deti a rodiny s deťmi v Žitavciach. Gratulujeme!

Centrum pre deti a rodiny Žitavce sa nachádza v obci Žitavce v blízkosti mesta Vráble. Pôvodne to bol Detský domov Žitavce, ktorý oslávil začiatkom roka 2021 už 70 rokov od svojho vzniku. Jeho existencia je úzko spojená s kaštieľom Žitavce. Centrum pre deti a rodiny Žitavce poskytuje starostlivosť 73 deťom umiestneným v jednotlivých výchovných skupinách, tzv. samostatne usporiadaných skupinách. Skupiny sú priestorovo aj ideovo vytvorené na spôsob rodiny, ich cieľom je priblížiť sa fungovaním životu v rodine. Centrum pre deti a rodiny Žitavce tiež poskytuje starostlivosť deťom umiestneným do profesionálnych náhradných rodín.

Úlohou Centra je práca s deťmi s cieľom návratu do rodiny v zmysle súdnych rozhodnutí o neodkladnom opatrení, výchovnom opatrení a ústavnej starostlivosti. Pribudli aj ďalšie formy starostlivosti a to o rodiny terénnou a ambulantnou formou s ambulanciou v meste Vráble.

Viac info o organizácii tu: https://cdrzitavce.sk