Bežecká séria Behaj lesmi štartuje na hrade Devín už v sobotu 19. júna!

18. 06 2021 08:56 | TS
Behaj lesmi
Behaj lesmi Foto: Behaj lesmi

Behaj lesmi je séria 3 bežeckých pretekov v prírode.

Hoci online registrácie na preteky Behaj lesmi Devín už nie sú možné, ešte stále máte možnosť sa prihlásiť na túto jedinečnú bežeckú sériu, ktorá po prvýkrát štartuje na Slovensku v sobotu 19. júna v krásnom prostredí Devína, priamo na mieste. Televízia Markíza je hlavným mediálnym partnerom tejto série behov a každý účastník môže na pretekoch pomôcť, spolu s Nadáciou Markíza, hendikepovaným detičkám.

Nebuď z toho jeleň, Behaj lesmi!

Behaj lesmi je séria 3 bežeckých pretekov v prírode, ktorá láka pretekárov na trasy z 80 % na mäkkom povrchu a zo 100 % na čerstvom vzduchu. Preteky ponúknu trasy od 3 do 20 kilometrov, vyberie si tak úplne každý - nebežec, úplný začiatočník aj pokročilý milovník rýchleho pohybu. Vôbec prvé preteky série Behaj lesmi na Slovensku sa budú odohrávať 19.6.2021 v Devíne. Štartovať sa bude pod areálom hradu Devín, trasa pretekárov ďalej povedie cez Slovanské nábrežie a Devínske rameno pretekárov dovedie až do očarujúceho lesného prostredia Malých Karpát. Dlhšia trasa ponúkne ďalšie krásne výhľady na Škaricu, Kráľov vrch či Jezuitský les.

Trasy na Devíne sú v dĺžke 12 km, 20 km a tiež v nesúťažnej charitatívnej variante VoltaRUN, ktorá má 5 km. Súčasťou budú aj Detské preteky Dr.Max, ktoré budú v dĺžke 500 m alebo 1000 m.

Pomáhať pohybom je radosť

VoltaRUN je séria nesúťažných behov a chôdze pre malých i veľkých, pre doprovod pretekárov, hendikepovaných alebo pre tých, ktorí si zatiaľ na klasické trasy série Behaj lesmi netrúfnu. VoltraRUN je tu skrátka pre všetkých, ktorí si chcú užiť radosť z pohybu v prírode, bez ohľadu na vek alebo kondíciu a ešte k tomu aj fandiť ostatným pretekárom na špeciálnom povzbudzovacom mieste na trase. Na všetkých účastníkov čaká nenáročný 3 až 5 kilometrový okruh v nádhernom prostredí všetkých lokalít pretekov Behaj lesmi. Účasťou na VoltaRUNE pomáhate spolu s Nadáciou Televízie Markíza deťom s postihnutím.

Spolu s Nadáciou Markíza môžete podporiť nevidomú Viktorku

V rámci jednotlivých pretekov série Behaj lesmi, môžeš prispieť finančnou čiastkou na rodinu v zložitej životnej situácii, ktorá sa stará o handicapované dieťa. Tvoj príspevok bude v plnej výške venovaný práve na potreby vybranej rodiny.

Na Behaj lesmi Devín môžete aj vy pomôcť nevidomej 14 ročnej talentovanej športovkyni Viktorke, ktorá je členkou SPV - paralympijskeho juniorského tímu v paralyžovaní.

Ekológia je na prvom mieste, bežíme v súlade s prírodou

Preteky sú v krásnych, ničím nerušených lokalitách, ktoré si zasluhujú špeciálny obdiv a starostlivosť. Ekológia je rovnako dôležitá aj pre lekáreň Dr.Max a práve v tejto téme s Behaj lesmi našli skvelý prienik. Na pretekoch bude samozrejmosťou triedenie odpadu a v spolupráci s Dr.Max zavádzajú Behaj lesmi tzv. Speedcupy. Tieto kelímky z termoplastického polyuretánu je možné počas okamihu zbaliť do vrecka či praktickým pútkom zavesiť. Behaj lesmi sa tak radí k prvým hromadným akciám, ktoré sa takto razantne zbavujú všetkých jednorazových plastových kelímkov.

Informácie pretekári nebudú dostávať v obálke, ale budú vytlačené rovno na štartovnom čísle alebo online. Vďaka Dr. Max taktiež každý z pretekárov dostane úvodný balíček v taške z NEplastového materiálu, ktorý je šetrný k prírode.

V poradí druhé preteky série sa budú konať 17.7.2021 v malebnom prostredí Veľkej Fatry.

Lanovka vás pohodlne vyvezie na štart a prebehnete sa aj malebnou podhorskou dedinkou Vlkolínec. Poslednými pretekmi série Behaj lesmi 2021 budú preteky v Štiavnických vrchoch, ktoré sa uskutočnia 21.8.2021.

Majestátne kopce, dychberúce výhľady a krátky návrat do dôb starých povestí a bájí ti zaručia nezabudnuteľný zážitok. Poďte si užiť jedinečnú a priateľskú atmosféru pretekov v obklopení prírody a vybehnite v ústrety lesnému dobrodružstvu. Všetky informácie nájdete na stránkach www.behajlesmi.sk.