Exkluzívna premiéra videoklipu: Spojenie Jany Kirschner a Separa je unikátne

04. 11 2021 10:22 |
Jana Kirschner a Separ
Jana Kirschner a Separ Foto: TV Markíza

Ich spoločná skladba má nádherný a veľmi silný rozmer.

Oficiálny videoklip s názvom Povedz to nahlas sa v stredu podvečer dočkal svojej exkluzívnej premiéry. Speváčka Jana Kirschner spojila sily s raperom Separom a výsledok je geniálny.

„Odvaha je cesta a strach je len parazit,“ je hlavný odkaz piesne. Skladba je súčasťou kampane Odpíšeme ti, za ktorou stojí Nadácia Markíza. Jej cieľom je o šikane nielen rozprávať, ale aj podať pomocnú ruku obetiam šikany, ktoré sa mnohokrát nevedia alebo nemajú na koho obrátiť.

„Pesnička vznikala dlho. Viac než rok. Celý čas som bola v kontakte s Nadáciou Markíza, špeciálne s Michalom Borecom, ktorého nápad bolo komunikovať tému šikany prostredníctvom piesne. Mojím nápadom zase bolo, aby v skladbe účinkoval raper. Chcela som, aby v piesni spolu so mnou bol človek, ktorý by dokázal generačne prehovoriť k ľuďom, ktorých sa problém šikany týka. A tak som oslovila Separa. A aj keď som sa s ním osobne nepoznala, vnímala som ho ako človeka, ktorý má názor a to, čo povie, v ľuďoch rezonuje. Na prvý pohľad vzniklo možno netradičné spojenie, za ktoré som však veľmi rada. Separ je veľmi zaujímavý muzikant a človek,“ prezradila Jana Kirschner.

Jana Kirschner a Separ - Povedz to nahlas
Foto: Markíza

„Nastúpil som do rozbehnutého vlaku. Dostal som v podstate skoro už hotovú pesničku, v ktorej chýbala len hip-hopová pasáž. Tak som ju napísal a poslal späť. Všetkým sa hneď páčila, čo ma potešilo. Moja tvorba sa delí na texty, ktoré sú čisto párty veci alebo veci, v ktorých nadávame a priamočiaro riešime niečo, čo sa nám nepáči. Ale rád píšem aj texty, ktoré majú jasný odkaz, ktoré dokážu ľuďom reálne pomôcť, ako napríklad tento track s Janou,“ teší sa zo spolupráce Separ.

Skladba, ktorej hudbu zložila Jana Kirschner a ktorá vznikala na trati Londýn - Bratislava, sa nahrávala v troch rôznych hudobných štúdiách, RMS London, LVGNC studio a Studio Laboratory Bratislava. Obaja interpreti si napísali svoju časť textu.

Jana Kirschner & Separ - Povedz to nahlas