Detí s úzkosťami je stále viac

18. 11 2021 16:15 |
Detí s úzkosťami je stále viac.
Detí s úzkosťami je stále viac. Foto: TV Markíza

Podľa slov pediatra aj na urgentezaznamenali takmer dvojnásobný nárast prípadov detí.

Aj o tom sme sa vo štvrtok, 18. novembra, rozprávali v Teleráne s hosťami pri príležitosti blížiaceho sa Dňa s Nadáciou Markíza – s Luciou Tandlich, členkou Správnej rady Nadácie Markíza a  MUDr. Jakubom Geczom z Oddelenia urgentného príjmu NÚDCH. Podľa slov pediatra aj na urgente zaznamenali takmer dvojnásobný nárast prípadov detí s psychickými problémami, ktoré narastajú aj v dôsledku situácie s pandémiou.

8. ročník Dňa s Nadáciou Markíza preto upriamuje pozornosť práve  na detské duševné zdravie. Našim cieľom je vyzbierať čo najviac financií pre Kliniku detskej psychiatrie LF UK a NÚDCH na vybudovanie denného stacionára pre deti a rozšíriť tak kapacitu Kliniky detskej psychiatrie – pomôcť zlepšiť nielen podmienky na liečbu detí s boľavou dušou, ale aj na prácu zdravotníkov a odborníkov, ktorí sa o ne starajú.

Pomôcť môžete už teraz aj vy. Až do 2. decembra 2021 vrátane celého dňa do polnoci, môžete podporiť Deň s Nadáciou Markíza a Kliniku detskej psychiatrie spolu s nami aj Vy a to:

Prostredníctvom SMS zaslanej v tvare:

DMS (medzera) NADACIAMARKIZA na číslo 877 (v sieti všetkých operátorov, pričom cena jednej SMS je 2 eurá). Zbierka je registrovaná MV SR a realizovaná prostredníctvom DMS systému, ktorý spravuje Fórum donorov.

Ľubovoľným príspevkom priamo na číslo účtu verejnej zbierky: SK35 1111 0000 0003 3322 2031 alebo aj jednoduchým darovaním online priamo cez darovací formulár tu: https://nadacia.markiza.sk/darovaci-formular

Ďakujeme, že pomáhate tým najzraniteľnejším - deťom.