Dávid Králik je učiteľ, akého by chcel mať každý žiak

21. 11 2021 09:00 | lch
Dávid Králik
Dávid Králik Foto: TV Markíza

Dávid Králik je jedným z ambasádorov projektu na podporu psychického zdravia detí.

Jedným z ambasádorov projektu Nadácie Markíza na podporu psychického zdravia detí je aj učiteľ ôsmeho ročníka Dávid Králik. Podľa neho je dôležité o tejto téme hovoriť, a preto sa rozhodol prijať ponuku na účinkovanie v spotoch Nadácie Markíza. „Táto situácia je ťažká aj pre nás dospelákov, nieto ešte pre deti. My by sme mali myslieť na to, že potrebujú našu pomoc. Často sa s deťmi rozprávame, aby sme reflektovali na to, ako sa kto má a ako sa kto cíti. Zažil som aj takú prázdnotu dieťaťa, keď sme boli dlho zavretí. Pre mňa je možno oveľa dôležitejšie sa s deťmi rozprávať, ako sa majú, ako ich naučiť vybrané slová,“ povedal.

Rozhovor s Dávidom Králikom:

V poradí ôsmy ročník Dňa s Nadáciou Markíza upriamuje pozornosť práve na detské duševné zdravie. Našim cieľom je vyzbierať čo najviac financií pre Kliniku detskej psychiatrie LF UK a NÚDCH na vybudovanie denného stacionára pre deti a rozšíriť tak kapacitu Kliniky detskej psychiatrie – pomôcť zlepšiť nielen podmienky na liečbu detí s boľavou dušou, ale aj na prácu zdravotníkov a odborníkov, ktorí sa o ne starajú.

Pomôcť môžete už teraz aj vy. Až do 2. decembra 2021 vrátane celého dňa do polnoci môžete podporiť Deň s Nadáciou Markíza a Kliniku detskej psychiatrie spolu s nami aj Vy, a to:

Prostredníctvom SMS zaslanej v tvare:

DMS (medzera) NADACIAMARKIZA na číslo 877 (v sieti všetkých operátorov, pričom cena jednej SMS je 2 eurá). Zbierka je registrovaná MV SR a realizovaná prostredníctvom DMS systému, ktorý spravuje Fórum donorov.

Ľubovoľným príspevkom priamo na číslo účtu verejnej zbierky: SK35 1111 0000 0003 3322 2031 alebo aj jednoduchým darovaním online priamo cez darovací formulár tu: https://nadacia.markiza.sk/darovaci-formular

Ďakujeme, že pomáhate tým najzraniteľnejším - deťom.