25. 05 2022 16:16 |
Pohyb spojil slovenské a ukrajinské deti Foto: TV Markíza
Pohyb spojil slovenské a ukrajinské deti

Pre takmer 250 detí bol pripravený bohatý sprievodný program, množstvo pohybových aktivít a súťaží.

Športový festival „Pohyb nás spája“ sa konal v športovom areáli v Záhorskej Bystrici ešte v nedeľu 15. mája a jeho cieľom bolo, aby sa ukrajinské deti ľahšie začlenili do komunity, osmelili a získali nové priateľstvá v novom prostredí. Akciu organizoval športový klub City Kids zo Záhorskej Bystrice pre slovenské a ukrajinské deti, vďaka finančnej podpore z Nadácie Markíza.

Okrem finančnej podpory, aj dobrovoľníci z Televízie Markíza pomáhali s prípravou podujatia pred samotným začiatkom a so zabezpečovaním plynulého chodu na jednotlivých stanovištiach. Spoločne sa im podarilo vyčariť úsmev všetkým deťom, najmä vďaka skvelej tímovej spolupráci.

Nadácia Markíza od začiatku vzniku vojnového konfliktu na Ukrajine zbiera financie na pomoc ľuďom, ktorí museli opustiť Ukrajinu, a zároveň sa snažila identifikovať projekty, ktoré pomáhajú ukrajinským deťom priamo na Slovensku. Projekt „Pohyb nás spája“ je príkladom dobrej praxe, ako sa to dá. Na jeseň plánujeme v Nadácii Markíza vyhlásiť grantovú výzvu na realizáciu podobných projektov, ktoré spájajú deti.

Pozrite si rozhovor z Telerána:

Aj reportáž magazínu Reflex:

Zdroj:Instagram/Telerano