Kniha, ktorá už druhý rok pomáha

21. 06 2022 13:48 |
Kniha, ktorá už druhý rok pomáha
Kniha, ktorá už druhý rok pomáha Foto: TV Markíza

Keď ešte v lete 2020 oslovilo vydavateľstvo IKAR Nadáciu Markíza s ponukou na spoluprácu pri vydaní knihy poviedok Šťastné náhody, netušili sme, aký výnimočný bude výsledok tejto spolupráce.

Vďaka tomu, že kniha jedenástich popredných slovenských spisovateliek okrem pútavých a silných príbehov aj pomáha, nakoľko sa team spojený s vydaním knihy vo vydavateľstve IKAR vzdal svojich honorárov a výťažku z predaja, stala sa kniha ešte viac výnimočnou. Za necelé dva roky Nadácia Markíza vďaka vydavateľstvu IKAR a knihe Šťastné náhody venovala postupne sumu takmer 28 tis. eur Asociácii poskytovateľov sociálnych služieb v SR, na pomoc týraným a zneužívaným ženám s deťmi v zložitej životnej situácii, aby mohli ľahšie začať nový život, a zároveň, v posledných mesiacoch aj na pomoc ženám s deťmi z Ukrajiny, ktoré našli svoje dočasné útočisko v krízových centrách na Slovensku.

Viac o príbehu knihy Šťastné náhody sa v Teleráne rozprávali moderátori Kvetka a Tomáš s Danou Šinkovou z Nadácie Markíza, Luciou Čarnou, PR manažérkou vydavateľstva IKAR a pani Annou Ghannamovou, predsedníčkou APSS v SR.